Kulutusyhteiskunnalle tulee stoppi?

Oletko tullut ajatelleeksi, että pikamuoti, kulutuselektroniikan jatkuvasti tarjoamat uudet mallit pienillä ominaisuuseroilla, eri värisiin paketteihin pakatut elintarvikkeet, takuuajan juuri ja juuri kestävät laitteet ja kaikki muut kulutushyödykkeet aiheuttavat valtavan ylikuormituksen luonnonvaroille? Meidän mielestä asialle on tehtävä jotain! Emme halua jättää tuleville sukupolville maailmaa, jonka luonnonvarat on tuhlattu.

Mitä voisimme asialle tehdä? Ainakin kulutustottumuksia voisi tarkistaa. Onko sinulla tai lähipiirissäsi jollain jotain ehjää mutta tarpeetonta tavaraa säilössä? Mikäli on, voisiko ne palauttaa takaisin kiertoon? Mitkä käyttämäsi tavarat on hankittu käytettynä? Mitä kaikkea voisit jatkossa hankkia käytettynä? Nämä ovat pieniä asioita, mutta kulutustottumukset muuttuvat yksi tavara kerrallaan. Kun tarpeeksi moni muuttaa tottumuksiaan, alkaa myös tuloksia syntyä.

Meidän tiimi tarjoaa maksuttoman, tehokkaan ja vaivattoman tavan palauttaa käyttämättä olevat tavarat takaisin kiertoon. Luomme yhteistyökumppaniemme kautta mallin, jossa yhdistyksen jäsenenä voit saada virtuaalisen “kirpputori -pöydän” josta saat pienen korvauksen, mikäli tavaroissa oli myyntiin soveltuvia tuotteita. Pystyt myös suosittelemaan yhteistyökumppaneilla myynnissä olevia tuotteita. Tässä mallissa asiakas saa pienen alennuksen ja jäsen pienen suosittelupalkkion. Jäsenille on myös muita etuja esim. alennettuja hintoja yhteistyökumppanien tuotteista. Mitä isomman tiimin saamme kasattua, sitä isompi on toimintamme vaikutus.

Kuka tahansa voi lahjoittaa tavaroita ja olla mukana palauttamassa tuotteita kiertoon ilman jäsenyyttä, tärkein asia toiminnassamme on luonnonvarojen säästäminen ja kulutustottumusten kehittäminen siten, että luonnonvarat säästyvät.

Mikäli koet, että toimintamme luonnonvarojen puolesta on kannatettavaa, liity mukaan toimintaan ja Kierrätä ja Auta!

Täältä pääset mukaan: https://kierratajaauta.fi/liity/

Terveisin: Lasse Paananen
Kierrätä ja Auta ry

Julkaistu: 2.9.2019

Kommentit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *