Kirjat ja SER -elektroniikka helposti kiertoon

Hei kaikki,

Aika monella meistä on ylimääräisiä kirjoja ja elektronisia laitteita kotonaan, mökeillään tai jossain muualla varastossa. Haluamme, että nämä hyödynnettävät materiaalit eivät päätyisi jätteen mukana jätteenkäsittelyyn, vaan niistä otettaisiin vielä uusiokäyttöön se, mikä on otettavissa.

Haluamme tarjota teille Jyväskylän lähialueilla asuville helpon ja vaivattoman tavan kierrättää kotona olevat ylimääräiset kirjat ja elektroniset laitteet. Mikäli teillä on vähintään kahden banaanilaatikollisen verran kirjoja ja/tai elektronisia laitteita, voimme tulla hakemaan ne ja myös muut ylimääräiset pienikokoiset tavarat suoraan kotoasi maksutta. Pienemmät erät voitte itse toimittaa suoraan meidän toimipisteisiimme.

Mikäli haluat helpottaa toimintaamme, voit pakata tuotteet valmiiksi banaanilaatikoihin. Tämä nopeuttaa merkittävästi tuotteiden käsittelyä. Voimme myös ottaa tyhjiä laatikoita ja pakata tuotteet noudon yhteydessä.

Kampanja tuotetaan paikallisten kierrätystahojen kanssa (Kierrätä ja Auta ry, Ketään Ei Jätetä Rannalle ry & Salamakauppa). Kampanjan noudot toteutetaan torstaisin klo 8:00 – 15:00 (20.8.2020 / 27.8.2020 / 3.9.2020 / 10.9.2020). Poikkeustapauksissa voimme sopia noudot myös muille päivillä ja ajankohdille.

Kierrätämme puolestasi: Kaikki kirjat (kuivat ja homeettomat), kaikki pienet sähkölaitteet (myös rikkinäiset), tekstiilit, astiat, koriste-esineet, ja muut pienikokoiset kodin-irtaimet (mahtuu banaanilaatikkoon). Kaikki, mikä ei mahdu laatikkoon, sovitaan erikseen (laatikon mitat: 52 x 40 x 25 cm). Mutta kaikki, mikä mahtuu, voidaan kierrättää.

 

 

 

 

Ohjeet:

1. Tilaa nouto täyttämällä lomake verkkosivulla www.kierratajaauta.fi
2. Kerro lomakkeessa paljonko tavaraa on, yhteydenottotapa  sekä toive noutoajankohdasta
3. Olemme yhteydessä ja sovitaan aika. Varatut noutopäivät: 20.8. / 27.8. / 3.9. /10.9. Jokaisena päivänä kuljettaja noutaa tavaroita sovitusti klo 8:00 – 15:00

Mitä noudetuille tavaroille tapahtuu? 

Kirjat: Osa kirjoista palautetaan markkinoille. Muista kirjoista poistetaan kannet (päätyvät jätteenkäsittelyyn), sivut lajitellaan kiiltävään ja tavalliseen paperiin. Tämän jälkeen paperi kerätään lavoille ja toimitetaan Ekovilla -yritykselle, joka hyödyntää kerätyn paperin. 

Elektroniikka: Elektronisista laitteista erotetaan toimivat ja toimimattomat. Lisäksi laitteista katsotaan, onko niissä käyttökelpoisia varaosia yhteistyökumppaneiden tarpeisiin. Toimivat laitteet toimitetaan Salamakauppa.fi -verkkokaupalle sekä tietotekniikka toimitetaan Huoltokukko Oy:lle. Loput puretaan ja kierrätetään Ketään Ei Jätetä Rannalle ry:n Jalo -hankkeen toimesta.

Vaatteet ja tekstiilit: Vaatteista ja tekstiileistä erotetaan eri kirpputoreille myyntiin menevät muuten kierrätettävistä. Suurin osa markkinoille palaamattomista tekstiileistä toimitetaan UFF:lle. Rikkinäinen ja homeinen päätyy jätteenkäsittelyyn.

Muu kodin irtain: Kaikki irtain käydään läpi ja koetamme palauttaa kaiken takaisin kiertoon kirpputorien ja lahjoitusten avulla. Tavoite on, ettei ehjää ja käyttökelpoista tavaraa päätyisi jätteenkäsittelyyn.

Kampanja toteutetaan yhteistyössä:

Terveisin: Lasse Paananen
Kierrätä ja Auta ry

Julkaistu: 14.8.2020

Kommentit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *